Yamabiko lyhyesti

Echo ja Shindaiwa ovat Japanilaisen Yamabiko Corporationin maailmanlaajuisia tuotemerkkejä. Yamabiko Corporationin alkuperäinen nimi oli Kyoritsu Noki, joka perustettiin vuonna 1947. Yamabikolla on kaiken kaikkiaan 50 maailmanlaajuista jakelijaa ja yli 8000 huoltopistettä, Suomessa maahantuojana toimii Stokker Oy.

Yamabiko on ympäri maailman tunnettu laadustaan ja toimintavarmuudestaan. Yamabikon laatuajatus on yksinkertainen: Tuotteet ja palvelut takaavat hyvän asiakastyytyväisyyden. Yamabiko tuottaa laadukkaita ja luotettavia laitteita niin vaativille kuluttajille kuin ammattilaisen äärimmäisiin tarpeisiin. Yamabikon pääajatus on valmistaa kannettavia 2-tahti moottoreilla varustettuja laitteita. Pääpaino laitteiden valmistuksessa on ympäristönhoidon laitteissa. Yli 65-vuotisen toimintansa aikana, on Yambiko kohta valmistanut enemmän 2-tahtimoottorilla varustettuja moottoroituja laitteita, kuin kukaan muu laitevalmistaja maailmassa. Käyttäjillä on nykyään valittavanaan täydellinen pienkoneiden tuotesarja, jokainen niistä on kehitetty, valmistettu ja testattu alansa huippuosaajien toimesta. Yamabikon tuotteet on suunniteltu ja valmistettu käyttäjien tarpeita ajatellen, toimimaan päivästä toiseen. Suunnittelussa ja valmistuksessa noudatetaan viimeisiä ympäristönsuojelun ohjeita ja vaatimuksia.


Vuonna 1963,

”Kyoritsu Noki otti käyttöönsä Echo tuotemerkin, esitellessään yhtiön ensimmäisen moottorisahan CS-80. Tämän jälkeen on markkinoille tuotu jatkuvasti uusia laitteita ja nykyään yrityksen tuotevalikoima ulottuu metsästä kaupunkiin ja Japanista ympäri maailmaa.

Vuonna 1966,

”Julkistettiin ensimmäinen suoravartinen kevytraivaussaha.

Vuonna 1970,

”Ensimmäinen reppupuhallin (PB-9) näkee päivänvalon.

Vuonna 1971,

”Julkistettiin ensimmäinen ammattikäyttöön suunniteltu kevyt saha, CS-302.

Vuonna 1972,

”Kyoritsu Noki perusti Yhdysvaltoihin ECHO Incorporated- nimisen yrityksen.

Vuonna 1973,

”Kyoritsu Noki vaihtoi nimensä Kioritz Corporationiksi.

Vuonna 1980,

”Ensimmäinen kaksisylinterinen moottorisaha julkistetaan.

Vuonna 1992,

”Julkistetaan ensimmäinen lehti-imuri/-puhallin, Shred ‘N’ Vac-järjestelmä.

Vuonna 2000,

”Uusi kevytraivaussahoissa ja kasvinsuojeluruiskuissa käytettävä kevytkäynnistysjärjestelmä, i-start.

Vuonna 2001,

”i-start –järjestelmä voittaa kansainvälisen Gold Award –palkinnon, Urbavert 2001, Ranska.

Vuonna 2002,

”Julkistetaan vallankumouksellinen Rapid-Loader –siimapää, jossa pikasiimansyöttö.

Vuonna 2013,

”Yamabiko Corporation ylittää 60 milj. valmistetun moottorin rajan.